Ariëlla Kornmehl kwam voor de bovenbouwleerlingen spreken op Maimonides. Iedereen luisterde aandachtig hoe Ariëlla werd geïnterviewd door Hadar over haar boeken en het schrijverschap.Jaffa Baruch

Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Jaffa Baruch-Sznaj z’’l, op slechts 57-jarige leeftijd. Zij was meer dan 25 jaar verbonden aan onze school, als docente Joodse vakken, modern Hebreeuws, als mentor en als coördinator.

Jaffa was een toegewijde, inspirerende en warme collega, maar bovenal een gepassioneerde en geliefde docente met veel kennis en nesjomme. Zij heeft hele generaties kinderen liefde voor het Jodendom bijgebracht, kennis overgedragen en op de meest positieve wijze bewust helpen worden van hun Joodse identiteit. Zij heeft daarmee een onuitwisbare stempel gedrukt op Maimonides. 

Helaas leidde een ernstige ziekte enkele jaren geleden tot haar vroegtijdige afscheid van onze school. Een groot verlies voor ons, en vooral een groot verdriet voor haarzelf.

Jaffa is begraven naast haar dochter Neria. 

Ons diepe medeleven gaat uit naar haar echtgenoot Daan en zoon Nadav en familieleden
Roosterwijzigingen:

Kijk regelmatig ('s avonds en 's morgens vroeg) op de site voor roosterwijzigingen! Er kunnen te allen tijde wijzigingen op de site gezet worden, soms met gevolgen voor het 1e en het 2e uur en dus je begintijd!

 

פרשת השבוע: חוקת

Chukat (Bemidbar 19:1-22:1)

Gedachte van de week: Focussen op wat je wel hebt, is de sleutel tot geluk

 Nieuwsbrief Maimonides

De afgelopen periode is hard gewerkt om een nieuwe nieuwsbrief samen te stellen met nieuws van onze school. Deze nieuwsbrief, van juli 2018, is rechtstreeks per email aan de ouders/verzorgers verstuurd.