Multifunctionele ruimte

De multifunctionele ruimte is bedoeld als leer- en werkruimte en is onder te verdelen in een computergedeelte en mediatheek.
In het computergedeelte staan 21 computers, welke voornamelijk tijdens de lessen worden gebruikt en een mediatheek waar 8 computers staan die je tijdens de pauzes en tussenuren kunt gebruiken.

 

Openingstijden

De multifunctionele ruimte is dagelijks geopend van 08.20 uur – 16.45 uur

 

De mediatheek is dagelijks geopend van 08.20 uur – 15.30 uur. Bij afwezigheid van de mediathecaresse is de mediatheek gesloten.

 

Regels  multifunctionele ruimte
De multifunctionele ruimte is bedoeld als leer- en werkruimte. Om goed te kunnen leren en zelfstandig te kunnen werken zal het rustig moeten zijn. Wanneer leerlingen gezellig willen kletsen worden zij doorverwezen naar de aula of patio.
Om de ruimte zo netjes mogelijk te houden is het niet toegestaan te eten en/of te drinken, de jassen moeten worden opgehangen in de garderobe.
Ook is het niet toegestaan in de multifunctionele ruimte te telefoneren.

   

Faciliteiten mediatheek
• Je kunt onbeperkt boeken lenen voor 3 weken met de mogelijkheid tot verlenging tenzij   het boek door andere leerlingen is aangevraagd. Voor boeken die te laat worden   ingeleverd wordt een boete van € 0,20 per boek per week berekend vanaf de derde dag   na de afgestempelde datum. Zoekgeraakte boeken moeten worden vergoed.
• Er is een kopieermachine aanwezig die tevens als zwart-wit printer wordt gebruikt. Om   kopieën te kunnen maken kunnen leerlingen bij de mediathecaresse een kaart kopen à €  3,50 voor 50 kopieën.  De leerlingen kunnen zelfstandig gratis zwart-wit printen,   kleurenprints kosten € 0,10 per pagina.
• Snelhechters, passers en geodriehoeken zijn bij de mediathecaresse verkrijgbaar.

 

De mediathecaresse  is Marie-Louise Koning


Eventuele vragen kunt u mailen naar mlkoning@jsgmaimonides.nl
 

Handige weetjes:
De school heeft een abonnement op een aantal specifieke informatiebronnen welke leerlingen uitsluitend op de computers in de multifunctionele ruimte kunnen raadplegen:
• De Krantenbank : een digitaal archief tot 20 jaar terug,  bestaande uit  de belangrijkste landelijke  dagbladen. De  krantenbank biedt de  achtergrondinformatie, nodig voor  profielwerkstukken, praktische opdrachten etc.
• De Uittrekselbank : ruim 1000 complete uittreksels van  voornamelijk  Nederlandse literaire werken en meer dan 100  auteursportretten  worden digitaal aangeboden.
• De Grote Winkler Prins Online : waar je informatie over elk  onderwerp kunt vinden voor praktische opdrachten.